17 دی ماه 1403
چطور با وجود آرتروز فعال بمانیم؟
#

چطور با وجود آرتروز فعال بمانیم؟

بیماری آرتروز می تواند برای برخی افراد غیرقابل تحمل باشد و آن ها را از تحرک و فعالیت منع کند. آرتروز با ایجاد التهاب و دردهای مزمن باعث کاهش انرژی جسمی و روحی فرد می شود. با اینکه تحمل این بیماری کار آسانی نیست اما شخص مبتلا به آرتروز باید سعی کند فعال و پرتحرک باقی بماند.
عدم تحرک، یک جا نشینی و کاهش فعالیت در این بیماری، فقط ماهیچه ها را ضعیف کرده و باعث بی ثباتی اسکلت بدن می شود. منظور از فعال ماندن با وجود آرتروز این نیست که هرروز به باشگاه بروید و ورزش های سخت و سنگین انجام دهید. بلکه فعالیت های ساده ای مانند پیاده روی، باغبانی و دوی آهسته نیز می توانند تاثیر بسزایی بر تحرک شما داشته باشند.
از آنجایی که فعالیت برای افراد مبتلا به آرتروز یک امر حیاتی است در ادامه این مقاله به چند روش کاربردی برای فعال ماندن با وجود آرتروز اشاره خواهیم کرد.

آرتروز چیست؟

آرتروز بیماری است که مفاصل بدن فرد (نواحی محل اتصال و حرکت استخوان ها) را تحت تاثیر قرار می دهد. آرتروز (آرتریت) معمولاً شامل التهاب یا انحطاط مفاصل می شود. این تغییرات می تواند باعث درد هنگام حرکت یا استفاده از مفصل شود. آرتریت یک بیماری روماتیسمی است. علائم این بیماری ممکن است به تدریج یا یکباره نمود پیدا کنند. آرتروز بیشتر در بزرگسالان 65 سال به بالا شایع است، اما می تواند افراد را در هر سنی، از جمله کودکان را تحت تاثیر قرار دهد.
آرتروز بیشتر در این نواحی از بدن مشاهده می شود:

  • دست ها
  • زانو
  • پایین کمر
  • باسن
  • پاها

آرتروز انواع مختلفی دارد. هر نوع از این بیماری می تواند دلایل خاص خود را داشته باشد اما شایع ترین دلایل ابتلا به آرتروز در بین افراد عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی آرتروز
  • شغل یا ورزشی که فشار مکرر بر مفاصل وارد کند
  • بیماری های خود ایمنی خاص یا عفونت های ویروسی

درمان آرتروز

یک رژیم غذایی سالم و متعادل با ورزش مناسب، کنترل وزن، اجتناب از سیگار کشیدن و عدم نوشیدن الکل می تواند به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند تا سلامت کلی خود را حفظ کنند. هیچ رژیم غذایی خاصی برای درمان آرتریت وجود ندارد، اما برخی از انواع مواد غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.
غذاهای زیر که در رژیم مدیترانه ای یافت می شوند، می توانند بسیاری از مواد مغذی را برای سلامت مفصل تأمین کنند:
ماهی
آجیل و دانه ها
میوه ها و سبزیجات
لوبیا
روغن زیتون
غلات کامل
البته برخی مواد غذایی نیز ممکن است التهاب را افزایش دهند، به همین دلیل افراد مبتلا به آرتروز باید از مصرف آن ها اجتناب کنند. این مواد غذای عبارتند از گوجه، بادمجان، فلفل شمشیری و فلفل دلمه ای. این سبزیجات حاوی ماده ای به نام سولانین هستند که باعث افزایش درد آرتروز می شوند.

7 نکته برای فعال ماندن با آرتروز

همانطور که گفتیم فعال ماندن باعث کاهش عوارض و اثرات آرتروز می شود اما این فعالیت به چه صورت باید انجام شود؟

جزئیات سفارش
وضعیت سفارش :
هزینه نهایی سفارش :
محصولات انتخاب شده
توضیحات ثبت شده